İstanbul
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2434.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64873.87$
Seafood Expo Eurasia

Üreticilerin Gözünden Su Ürünleri Yetiştiriciliği

Üreticilerin Gözünden Su Ürünleri Yetiştiriciliği
Su Ürünleri Fakültesi Dekanları Konseyi tarafından organize edilen ve Zoom üzerinden icra edilen toplantı 21 Aralık 2020 Pazartesi günü saat 14:00 ’te gerçekleştirildi.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanları Konseyi tarafından organize edilen ve Zoom üzerinden icra edilen toplantı 21 Aralık 2020 Pazartesi günü saat 14:00 ’te gerçekleştirildi. Toplantının konusunu “Üreticilerin Gözünden Su Ürünleri Yetiştiriciliği” olarak belirleyen Su Ürünleri Fakültesi Dekanları Konseyi’nin konuğu Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun oldu. Moderatörlüğünü Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Dekanı Prof.Dr.Tufan Eroldoğan ‘ın yürüttüğü etkinlik, Birlik Başkanı’nın sunumunun ardından soru ve cevaplarla tamamlandı.

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun; Merkez Birliğe bağlı 18 Birlik bulunduğunu, Pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde balık tüketimine yönelik önemli reklam ve tanıtım çalışmaları ile balık tüketim kampanyası yaptıklarını, 2011 yılı ile 2020 yılları arasında 8 önemli çalıştay gerçekleştirdiklerini, 2020 yılında Pandemi sebebiyle çalıştay yapılamadığını, son çalıştayın Sayın Pakdemirli de dahil olmak üzere 1080 kişilik yoğun katılım ile gerçekleştiğini söyledi.

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliklerinin karşılaştığı sorunları mevzuat, finans ve altyapı, farkındalık, katılım, sahiplenme ve iletişimsizlik olarak sıralayan Başkan Faruk Coşkun, üretici birliklerinin sayısının artması için potansiyel şehirlerde faaliyet gösteren üreticilerle de görüşmeler sağladıklarını ve daha çok üreticinin bir araya gelerek oluşturacakları potansiyel ile sektörün gelişimine oldukça katkı sağlayabileceklerini ifade ederek, örgütlenmenin önemini vurguladı.

Başkan Faruk Coşkun, 2019 yılı toplam su ürünleri üretiminin 836.524 Ton olduğunu, bu rakamın 373.356 Tonluk kısmının yetiştiricilik yolu ile elde edildiğinin altını çizerek, Birlik olarak 2019 yılında denizde 434 tesis ile 256.930 Ton, iç sularda ise 1693 tesis ile 116.426 Ton olmak üzere, toplamda 2127 tesis ile 373.356 Ton su ürünleri üretimi yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yetiştiricilik alanında üretimin en yüksek olduğu şehirleri Muğla, İzmir, Aydın olarak sıralayan Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, Su ürünleri yetiştiricilik sektöründe son yıllarda en yoğun karşılaşılan sorunları ise, güncel Anayasa Mahkemesi Kararı, KDV Uygulaması, Orman Kiraları, Numune alım sıklığı olarak sıraladı.

Su Ürünleri Yetiştiricilik Sektöründe 10.750 kişi çalıştığını sözlerine ekleyen Başkan Coşkun, her ne kadar çalışanların çoğunluğunu Su Ürünleri Mühendisleri oluştursa da, teknik elemanlar ve işçilerin de bu rakama dahil olduklarını ifade etti.

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!