İstanbul
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62933.853$

Son Dakika Haberleri

  • Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde 1. Mersin Balığı Çalıştayı gerçekleştirildi.

    Sinop'ta 1. Mersin Balığı Çalıştayı düzenlendi
  • Karadeniz'de balık avı sezonunda avlanarak soğuk hava depolarında muhafaza edilen torikler, Sinop'ta lakerda (tuzlu balık) olarak sofralardaki yerini almaya hazırlanıyor.

    Soğuk hava depolarından çıkarılan toriklerden lakerda yapımına başlandı
  • Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Biyosfer Doğa Araştırmaları Derneği işbirliğinde balıkçılar, "Beslenmeye Bağlı Deniz Kaplumbağalarında Meydana Gelen Davranış Değişiklikleri" konusunda bilgilendirildi.

    Mersin'de balıkçılar deniz kaplumbağaları konusunda bilinçlendiriliyor
  • Avustralya'nın Batı Avustralya eyaletindeki Toby's Inlet kıyısında karaya vuran 160'a yakın uzun yüzgeçli pilot balinadan 26'sı öldü.

    Avustralya'da karaya vuran yaklaşık 160 balinadan 26'sı öldü
  • Beyşehir Gölü’nde devam eden su ürünleri av yasağına rağmen balık avı için göl sularına serildiği belirlenen yüzlerce metre ağa el konuldu.

    Beyşehir Gölü'ne avlanma yasağı döneminde serilmiş yüzlerce metre ağ yakalandı
  • Tirebolu Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler ürettikleri teknelerle tecrübe kazanıp gelir elde ediyor - Okul Müdürü Deniz Aldemir: - "Öğrencilerimiz burada bir nevi tersane benzeri altyapıda çalışarak kendi alanlarında yetişmiş oluyorlar. Bu, öğrenciler için büyük bir kazanım"

    Tersane gibi okulda öğrenciler çelik ve fiber tekne üretiyor
  • Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay: - "Elazığ, Türkiye'de nasıl alabalıkta ve Türk somonunda bir üs haline geldiyse havyar ve Mersin balığında da üretim üssü haline gelecek" - "Keban Baraj Gölü üzerinde 2 bin 500 ton kapasiteyle kurulan üretim tesisinde balıkların yetişkin olanları neredeyse 100 kiloya ulaştı. 5-6 yaşındalar ve bunlar 2-3 sene sonra havyar üretmeye başlayacaklar"

    Elazığ, havyar ve Mersin balığında üretim üssü olmaya aday
  • Bir santimetre kalınlığında açılan hamurla hazırlanan, yarısı cevizli, yarısı sarımsaklı yoğurtla aynı tabakta servis edilen coğrafi işaretli Sinop mantısı, kadınlar tarafından balıkla buluşturuldu - Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Funda Akalın: - "Sinop'un mantısı meşhur, balığı da meşhur. 'Neden mantıda balık kullanmayalım' dedik. Birkaç deneme yaptık, biraz araştırma yaptık. Sonrasında lezzetine baktık, çok hoş bir şey çıktı ortaya"

    Sinoplu kooperatif üyesi kadınlar "balıklı mantı" üretiyor
  • İznik Gölü'nde gümüş balığının ihracat yolculuğu başladı: Dünyanın her yerinden satın almak istiyorlar

    İznik Gölü'nde gümüş balığının ihracat yolculuğu başladı
  • Macaristan’ın Balaton Gölü’nde dünyanın tüm ülkelerindeki en başaılı sportif balıkçıların yarıştığı, 300 takım ve 1200 yarışmacının yer aldığı "IBCC International Carp Cup" dünyanın en büyük sazan balığı yakalama yarışmasında Türk Sportif Balıkçıları ülkemiz bayrağını dalgalandırmak için kıyasıya mücadele ediyor.

    Türk Sportif Balıkçılar Uluslararası Arenada Ülkemizi Temsil Ediyor
  • Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren tatlı su ve deniz balığı işleme tesisleri ile su ürünleri satış yerlerinin denetlendiği bildirildi.

    Beyşehir'de balık işleme tesisleri ile satış yerleri denetlendi
  • Türkiye'de balık üretiminde önemli yere sahip Kayseri'de yetiştirilen Türk somonunda hasat başladı.

    Denizi olmayan Kayseri'de Türk somonu hasadı başladı
  • Japonya'nın kuzeydoğusundaki Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nde biriken radyoaktif özellikli işlenmiş atık suyun okyanusa boşaltılmasında yeni evre yarın başlayacak.

    Fukuşima'da biriken radyoaktif atık suyun okyanusa boşaltılmasında yeni evre başlıyor
  • Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince, baraj gölünde kaçak balık avı denetimi yapıldı.

    Diyarbakır'da baraj gölünde kaçak balık avcılığına yönelik denetim yapıldı
  • Birçok alanda kullanılan plastiklerin, insan vücudunda beyin hücrelerine kadar girdiğini ortaya koyan çalışma, gelecekte özellikle Alzheimer, inme, beyin kanaması gibi hastalıklarda etken olup olmadığına ışık tutacak - GÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çeltikçi: - "Ameliyatta, hastanın beynindeki kan beyin bariyerinin bozuk olduğu ve bozuk olmadığı bölgelerden örnekler aldık ve bunların içinde mikroplastik bulunup bulunmadığını inceledik. İncelemeler sonucunda, hasar gören ve hasar görmeyen beyin hücrelerinin her yerinde mikroplastiklerin olduğunu belirledik" - "Çalışmamız daha başında Kanada'da plastiklerin zararına ilişkin farkındalığın artırılması için çekilen 'Plastic People' isimli belgeselde yer aldı ve hemen ardından da The New York Times'ta makale olarak yayımlandı"

    Türk bilim insanlarınca yapılan çalışmayla, beyin hücrelerinde "mikroplastik" tespit edildi
  • Ülkemizin başarılı su ürünleri fakültelerinden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığına Vekaleten Prof. Dr. Ertan Ercan atandı.

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Ertan Ercan Dönemi Başladı
  • Van Gölü'nde yaşayan binlerce inci kefalinin üremek için akarsulara göçü, bu sezon yağışların etkisiyle su seviyesinin yükselmesi sayesinde geçen yıla göre daha kolay olacak - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş: - "Bu yıl çok sevinçliyiz ve mutluyuz çünkü akarsular, tarihinde olmadığı kadar coşkulu bir şekilde akıyor. Özellikle yağan karın erimesi ve son yağmur yağışları ile akarsularda son yılların en yüksek debisi ile karşı karşıyayız"

    Bu yıl inci kefalleri "gürül gürül" göç edecek
  • Bilim insanları, İngiltere'de buldukları fosillerin yaklaşık 202 milyon yıl önce okyanuslarda yaşamış, şu ana kadar bilinen en uzun deniz sürüngeni, yeni "ihtiyozor" türüne ait olduğunu tespit etti.

    Dinozorlar Çağı'nda yaşamış dev deniz sürüngeni türü keşfedildi
  • Avustralya'da, dünyanın en büyük mercan resifi olarak bilinen Büyük Set Resifi'nin yüzde 73'ünde ağarma görüldüğü ve bazı bölgelerde tahribatın son dönemlerin en yüksek seviyesine ulaştığı bildirildi.

    Büyük Set Resifi'nin yüzde 73'ünde ağarma görüldü
  • Lüks teknelerin yat profesyonellerinin ziyaretine açılacağı "5. TYBA Yacht Charter Show", Fethiye'de 3-7 Mayıs'ta yapılacak.

    Lüks tekneler Fethiye'de görücüye çıkacak