İstanbul
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.73$

Türkiye'de Karides Yetiştiriciliği Online Semineri


Türkiye'de Karides Yetiştiriciliği Online Semineri
İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Bilim Kulübü bu pazar günü 21 Mart saat 15.00'da "TÜRKİYE'DE KARİDES YETİŞTİRİCİLİĞİ" başlıklı online etkinlik düzenleyecektir. Etkinliğin konuğu Karides Yetiştiriciliğinde Türkiye'nin İlk Kadın Girişimcisi ve danışmanı Dr. Asuman Beksarı olacak.

Son dönemlerin gözde gıdaları arasında yer alan Karides, pahalı su ürünlerinin başlarında gelmektedir. Bu nedenle dünya su ürünleri sektöründe oldukça önemli bir ticari hacme sahip olmakla birlikte, pek çok dünya ülkesi için çok değerli ve lezzetli kabul edilen bir gıdadır.

Dünyada karides yetiştiriciliğinin su ürünleri sektöründeki payı büyüktür ve pek çok ülkede halkın gelir elde etmesinde önemli bir yetiştiricilik dalı olarak yerini almış bulunmaktadır. 

Türkiye'de ise, denizleri karides yönünden zengin olmasına rağmen, sınırlı sayıda çalışma mevcuttur. Bunun nedeni ise karides yetiştiriciliğinin pek de kolay olmayışındandır. Fakat bu sayı karides yetiştiriciliği konusunda doğru bilgilendirme faaliyetleri ve isabetli yatırımlar ile birlikte artmaya devam etmektedir.

"KARİDES YETİŞTİRİCİLİĞİNE ÇOK BÜYÜK İLGİ VAR"

Dr. Asuman Beksarı, "Son zamanlarda karides yetiştiriciliğine çok büyük bir ilgi var. İki firma bu sene deneme üretimlerini gerçekleştirdiler. Karides kuluçkahanesi kuruldu. Şimdi ikinci karides kuluçkahanesi kuruluyor. Yaza doğru üçüncü karides kuluçkahanesi kurulacak. Karides konusunda danışmanlık yapıyoruz. Prof. Dr. Metin Kumlu'nun ekibinde yer alıyorum. Hocamız TSC Karides Üretim Danışmanlık Ltd. Şti. firmasını kurdu. Türkiye'de karides üretmek isteyen yatırımcıların ihtiyaçları doğrultusunda hizmet veriyoruz." dedi.

Dr. Beksarı, karides ve yetiştiricilik sistem tanıtımı, dünyada karides yetiştiriciliğinin durumu, Türkiye'de karides yetiştiricilik çalışmalarının durumu ve hedefler hakkında sunum gerçekleştirecek ve karides yetiştiriciliği hakkında pek çok püf noktaya değinerek, karides yetiştiriciliği konusunda hem bireylerin hem de sektöre ilgi duyanların sorularını cevaplayacak.

 

 

21 Mart 2021 Pazar günü saat 15:00'te Zoom üzerinden gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılım herkese açık ve ücretsizdir. Katılım bilgileri ise aşağıdaki gibi açıklanmıştır.

Zoom ID    :    450 405 4659

Passcode / Şifre  :   zmoistsb 

 

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!