İstanbul
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2432.4
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66491.71$

Munzur Çayı’nda raftinge kuraklık molası

Munzur Çayı’nda raftinge kuraklık molası
Türkiye’nin debisi en yüksek akarsularından olan Tunceli'deki Munzur Çayı, bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle dere seviyesine indi. Debisi yarı yarıya düşen Ekim aylarında ortalama saniyede 30 metreküp olan çayın debisi, bu yıl 14 metreküpe düştü. Kente gelen ziyaretçiler, debisindeki düşüş nedeniyle bu sene rafting yapamadı.

Munzur Vadisi Milli Parkı'ndan geçen Munzur Çayı'nın 36 kilometrelik bölümü, çalışmalar sonrası uluslararası rafting parkuru ilan edilerek Türkiye’nin en uzun rafting parkuru oldu. Kent, geçen yıllarda Türkiye ve dünya rafting şampiyonalarına ev sahipliği yaptı.

Ancak bu yıl yaşanan kuraklık, yurdun büyük bölümünde olduğu gibi Tunceli’de de etkisini gösterdi. Ülkenin en fazla yağış alan bölgelerinden olan Tunceli’ye, geçen yıllara göre bu sene az yağış düştü. Uzunçayır ve Keban Baraj göllerine dökülen Munzur Çayı’nın da su seviyesi düştü. Çayı besleyen dereler de kurudu. Her yıl ekim ayında ortalama saniyede 30 metreküp olan Munzur Çayı’nın debisi, bu yıl yapılan ölçümlerde 14 metreküp olarak belirlendi. Geçişlerin güçlükle yapıldığı çaydaki su seviyesi tarihinin dip seviyesini gördü. Şimdilerde rahatlıkla çayda karşıya yürüyerek geçilebiliyor.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı ( DHA )

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!