İstanbul
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66842.708$

Yalova İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği “Yusuf Baykan” dedi.

Yalova İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği “Yusuf Baykan” dedi.
Ülkemizin endüstriyel balıkçılık merkez örgütü olan Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği (DEM-BİR) İstanbul, İzmir, Yalova, Çanakkale, Rize, Sinop, Balıkesir, Samsun bölge birliklerinden oluşmaktadır.

Birliğin en aktif üyelerinden Yalova İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği, evvelce başkanlık görevini başarılı bir şekilde deruhte eden Recai Sert’in sağlık sorunları sebebiyle görevden ayrılmasından dolayı 28 Ocak 2024 tarihinde Tarım Orman Bakanlığı nezdinde yapılan Genel Kurul toplantısında başkan ve yönetim kurulu üyeleri seçimi yapmıştır.

Yalova Merkez, Esenli, Kapaklı, Armutlu, Koruköy, Çınarcık, Esenköy’de fiili olarak balıkçılık yapan 7 kooperatiften oluşan Yalova İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği, Genel Kurul sonrası yapılan seçimde, balıkçılık camiamızın önemli isimlerinden Yusuf Baykan’ı Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçmiştir.

Balıkçılık çevreleri uzun yıllardır balıkçılık sektörünün içinde yer alarak sorunların çözümü için çaba gösteren Yusuf Baykan’ın Yalova İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesinden dolayı oldukça memnun olduklarını belirttiler.

28 Ocak 2024 tarihinde yapılan Genel Kurul sonrasında Yalova İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu seçimleri sonrasında; Yusuf Baykan Yönetim Kurulu Başkanı, Turan Tutucu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Hüseyin Ege Muhasip, Hasan Erdeniz Yönetim Kurulu Üyesi, Metin Bakır Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmişlerdir.

Yusuf Baykan son dönemlerde özellikle TBMM nezdinde oluşturulan Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu'nun kurulması çalışmalarında gösterdiği aktif gayretlerle de adından sıkça söz ettirmektedir.

Balık Haber’e açıklamalarda bulunan Yusuf Baykan, 28 Ocak 2024 tarihinde yapılan Genel Kurul sonrası Yönetim Kurulu Başkanı seçilmekten dolayı son derece mutlu olduğunu, kendisinin tercih edilmesinin camiada kendisine duyulan güvenden kaynaklandığını belirten Baykan, evvelce başkanlık yapan Recai Sert’e teşekkür ederek “Temel hedefim Sürdürülebilir Balıkçılık ilkesinden vazgeçmeden yanlış konulan yasaklarla yasalar çerçevesinde mücadele etmek ve balıkçılıktan geçinen tüm üyelerimizin ve balıkçıların haklarını koruyarak, önceliğimiz denizden ve balıkçılıktan geçinenlerdir” dedi.

Yusuf Baykan Kimdir?

1976 Trabzon Tonya doğumlu olan Yalova İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Baykan, çalışma hayatına 14 yaşında el arabası ile balık satarak ve balıkçı dükkanlarında çalışarak başladı. Gırgır, Voli ve Trol teknelerinde tayfalıkla devam eden aktif balıkçılık tecrübesini toptan balık satışı ve balık nakliyatı ile devam ettirmektedir. Geçimini daima denizden sağlamış olan Yusuf Baykan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!