İstanbul
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2421.7
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57368.16$
Seafood Expo Eurasia

Türkiye Rekoru için Yarışacaklar

Türkiye Rekoru için Yarışacaklar
Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF/SGP) desteği, “Ankara'da Geleceğe Rastgele” sloganı ile Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu – ASOF tarafından Ankara merkezli yürütülmekte olan “Ankara’nın Önemli Sulak Alanlarında Eko-Turizm ve Rekreasyonel Amaçlı Sürdürülebilir Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Projesi" kapsamında pilot alanlardan birisi olarak belirlenen Ayaş ilçesindeki Asartepe (Çanıllı) Barajı’nda Turna Balığı Yakalama Yarışması düzenlenecektir.

ASOF kurucu üyesi ve aynı zamanda proje destekçisi Sincan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılar ve Kara Avcılar Derneği (SİNABDER) tarafından "ASOF 2022 Türkiye Turnuvası dahilinde" 2-3 Temmuz 2022 Tarihlerinde düzenlenecek Turna Balığı Yakalama Yarışmasına katılanlara sürpriz hediyeler ve yarışmada dereceye girenlere ödüller verileceği açıklandı.

Yapılan açıklamada, Ankara ili yanı sıra ülkemizin birçok ilinden dernek temsilcileri, sportif olta balıkçıları ve ailelerinin katılım sağlayacağı ve kamplı iki gün sürecek etkinlik kapsamında çeşitli aktiviteler, çocukların ve ailelerin katılım sağlayacağı eğlenceli yarışmaların yanı sıra Ankara Fotoğraf Gurubu tarafından “Balık, Amatör Balıkçılık ve Doğa” konulu fotoğraf yarışması da düzenlenecek.

Ülkemizde son yıllarda gelişim gösteren Sinek Balıkçılığı ( Fly Fishing ) slayt gösterisi ve sunumu ile Yapay Sinek yapımı bağlama örnek çalışmalarının da yapılacağı etkinlikte Pazar günü sabah kahvaltı ikramının adından en büyük ve en çok Turna Balığı yakalama yarışmaları düzenlenecek.

Bot ve kıyıdan olmak üzere iki kategoride düzenlenecek yarışmada bot ile suya açılanlar takım halinde, kıyıdan yarışanlar ise ferdi olarak en büyük ve en çok Turna Balığı yakalamak için kıyasıya mücadele edecekler. Yakalanan balıklar ise ölçümü yapıldıktan sonra fotoğraf ve videolar ile kayıt altına alınıp tekrar ait olduğu suya bırakılacak.

Projeyi düzenleyen ASOF Federasyonu’nun Yönetim Kurulu Başkanı M. Serkan İNANÇ Balık Haber’e yaptığı açıklamada “Ankara’da yaşayanların doğa ile bütünleşmesi, sağlıklarını geliştirmesi, ruh ve bedenen daha sağlıklı olması, çevre ve doğa bilinci ile yetişmesi için kent içi ya da kent çevresi doğa alanlarının ve rekreasyonel faaliyetlerin çok büyük bir önemi bulunduğunu belirtti.”

Yarışmayı organize eden SİNABDER Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi GERİKALAN Balık Haber’e yaptığı açıklamada “Yalnızca olta balıkçılığı değil, kuş gözlem, bisiklet, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığı, kros/koşu, kamp, tırmanış gibi doğa sporları ile rekreasyonel faaliyetlere de hitap eden bu alanların daha verimli kullanılabilmesi, yöre halkına da katkı sağlanması için Federasyon olarak “Ankara’da Geleceğe Rastgele” sloganı ile başlatmış oldukları proje kapsamında düzenlenecek yarışmaya ülke genelinden yüzlerce doğa aşığının katılım sağlayacağını” söyledi.

Turna Balığı Yakalama yarışması ile etkinlik kapsamındaki diğer aktivite ve yarışmalara Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ayaş Belediyesi, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile faaliyetlerini Ankara’da yürüten doğa sporları ile ilgili birçok Sivil Toplum Kuruluşu da destek veriyor.

Balık Haber Merkezi (Özden Aydın Şimşek)

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!