İstanbul
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.3
  • BIST
    10218.44
  • BTC
    61181.85$
Seafood Expo Eurasia

Sürekli İyileştirme Yolculuğu’nda Sona Dalış Teknolojileri anlatıldı

Sona Dalış Teknolojileri firmasının kurucularından Onur Küçükkaramlıklı, Tülay Tek ile Sürekli İyileştirme Yolculuğu podcast programına katıldı. Youtube üzerinden yayınlanan podcast bölümünde, su altı teknolojilerinde ve dalış endüstrisinde uluslararası bütün yenilikleri takip eden Sona Su Altı Teknolojileri hakkında önemli açıklamalar yapıldı.

Tülay Tek ile Sürekli İyileştirme Yolculuğu programına katılan Onur Küçükkaramlıklı, girişimcilik ve su altı teknolojileri kapsamında sektörle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Dalış sektörünün taleplerini analiz ettiklerini belirten Küçükkaramlıklı açıklamasında, ‘’Girişimci olmak için en önemli faktörün girişimciliği içinde bulunacağı sektörün dinamiklerini, taleplerini iyi analiz etmek olacağını düşünüyorum. Eğer bu adım iş planına sahipse en azından bulunduğu sektör için daha fazla fayda yaratabilir. Benim içinde bulunduğum sektör dalış sektörü. Biz kendimizde dalgıç olduğumuz için müşterisi olduğumuz sektörün ihtiyaçlarının farkında olarak bir yolculuğa çıktık. ‘’ dedi.

Üretim ve pazara sunma aşamasında

Hem modüler hem yerli bir gaz karışım modülünü yarattıklarına vrugu yapan Onur Küçükkaramlıklı, ‘’Dalışla uğraşan dalgıçların ihtiyacı olan gaz karışım sistemleri gibi var olan ama gelişime açık  bir teknoloji yaratmak üzere kendimizi şartladık ve girişimin tohumları atıldı. KOSGEB’ten destek aldık. Gaz karışımlarıyla ilgili tasarım yaptık. Diğer aktarma sistemlerinin ihtiyaç duyduğu modüler tasarımını geliştirdik. Hem modüler hem yerli bir gaz karışım modülünü yaratmış olduk. Şu an üretim ve pazara sunma aşamasına geldik.’’ İfadelerini kullandı.

‘’Çorbada tuzumuz olsun’’

Daha uzun ve rahat dalışın gerçekleşmesi için azot etkisini bertaraf ettiklerini dile getiren Küçükkaramlıklı, ‘’Azotun etkisinin bertaraf edilmesi gerekiyor. Daha uzun ve rahat dalış gerçekleşsin. Azotun etkisi azalsın diye helyum kullanılıyor. Bizim talip olduğumuz iş, gaz karışım sistemleriydi. Müşteri profilimizde derin su dalgıçları, sanayi dalgıçları, arama kurtarma ekipleri, kaşifler, mağara dalgıçları gibi bir grubu temsil ediyor. Bütün dalışla ilgili herkese bu konuda hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Gönül istiyor ki dışarıya olan bağımlılığı azaltalım. Mümkün mertebe yerli üretimle ülkede ekonomik açıdan katma değerli ürünlerin yaratılması için çorbada tuzumuz olabilsin.’’ Dedi.

Dalış bize neler öğretir?

Dalış yapmak için bazı temel becerilere sahip olmak gerektiğinin altını çizen Onur Küçükkaramlıklı, ‘’Suyun üzerinde dengede durabilecek kadar yüzme bilgisine ihtiyaç var. Dalışın kuralları var, bütün egolarımızı suyun üstünde bırakmalıyız. Dalış bize brifing verir. Dalış bizi disipline eder. Dalış her ne kadar zevk veren ağırlığımızı kaybettiğimiz bir alanda olsa problemler yaşayabiliriz. Dalış bize uygulamamız gereken yönergeleri öğretir. Suyun üzerindeki hayatımızda bu hobimiz bizi yönlendirmiş olur. ‘’ ifadelerini kullandı.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!