İstanbul
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.7
  • ALTIN
    2394.6
  • BIST
    10148.06
  • BTC
    58849.71$
Seafood Expo Eurasia

Önce Öğrendiler, Sonra Tuttular


Önce Öğrendiler, Sonra Tuttular
Kamader, Başiskele sahilinde çocuklara amatör balıkçılık ile çevre ve doğayı koruma bilincini geliştirmeye yönelik uygulamalı eğitimler vermeye devam ediyor.

Amatör Balıkçılık Federasyonu (ABAF)'ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Kocaeli Kent Konseyi YEDEP Yerel Destek Programı kapsamında hazırlamış olduğu "Haydi Çocuklar! Temiz çevre ve sağlıklı yaşam için elele" projesine istinaden proje ortağı olan Kamader tarafından Kartepe Genç Mehteran Takımına eğitim verdi.

Hem Öğretiyor Hem De Bilinç Aşılıyor

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk ve diğer dernek üyeleri, çocuklara hem balık tutmayı, hem de doğal hayatı koruma bilincini öğretiyor. Bu sayede çocuklar, balıkçılık etiğini ve sürdürülebilir avcılık ilkelerini öğrenerek doğayı koruma konusunda bilinçleniyorlar.

Genç Mehteranlar bu kez balık tutmada başarılı

Kamaderin hemen hemen her organizasyonunda hünerlerini sergileyen, ilimiz genelinde ve il dışında da sık sık programlara katılan Kartepe Genç Mehteran takımı bu kez balık tutmada hünerlerini sergilediler.
Eğitimlerin ardından Kamaderin dağıttığı oltalar ile Başiskele Sahilinde denize olta atarak pratik yaptılar.  

Uygulamalı Eğitimler Devam Edecek 

Kamader başkanı Engin Uztürk yaptığı açıklamada "Ağaç Yaşken Eğilir" atasözümüzün dusturu ile KAMADER olarak çocuklarımıza eğitimlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Bu sayede hem çocuklarımızın kötü alışkanlık edinmelerine mani olacağız, hem de temiz çevre sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık ilkelerine uyan bilinçli bir gelecek hazırlamış olacağız. Üç tarafı denizlerle çevrili ve iç suları çok zengin olan ülkemizde amatör ve sportif balıkçılığın okullarda ders olarak verilmesi en büyük temennimizdir. Derneğimize de okullardan gelen talepler doğrultusunda çocuklarımıza seve seve eğitimler vermeye hazırız. Çünkü genç kuşakları doğal yaşamı koruma ve çevre bilinci konusunda eğitmek, gelecek için daha yaşanabilir bir dünya yaratmamıza katkı sağlayacaktır. Öncelikle sivil toplum kuruluşlarının daha etkin ve aktif çalışabilmesi için Kocaeli Büyükşehir belediyemizin ve kent konseyimizin hazırlamış oldukları yerel destek programı kapsamında projemize verdikleri desteklerden ötürü emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlara ve proje ortaklarımızı canı gönülden teşekkür ediyoruz.
Bu tarz projelerin çoğalması ve yaygınlaşması, doğa ve çevre konusunda farkındalığın artmasına katkı sağlayacaktır. Dedi.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!