İstanbul
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2398.0
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59018.76$
Seafood Expo Eurasia

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Ertan Ercan Dönemi Başladı


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Ertan Ercan Dönemi Başladı
Ülkemizin başarılı su ürünleri fakültelerinden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığına Vekaleten Prof. Dr. Ertan Ercan atandı.

3 Temmuz 1992 yılında kurulan ve 2003 yılında Su Ürünleri Fakültesi Dekan ataması yapmaya başlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, “Su Ürünleri Temel Bilimleri”, “Su Ürünleri Yetiştiriciliği” ve “Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi” olmak üzere başlıca üç akademik bölümden oluşmakta olup Lisans düzeyinde “Su Ürünleri Mühendisliği” adı altında tek diploma programı uygulamaktadır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığına Vekaleten atanan Prof. Dr. Ertan Ercan, 2009 yılında Yardımcı Doçentlik ünvanını alarak, 2017 yılında doçent olmuştur. 2024 yılında Profesör olan Ercan, çalışmalarını ağırlıklı olarak yetiştiricilik alanında yoğunlaştırmıştır.

Akademik kimliğinin yanı sıra sporcu kimliği ile de adından söz ettiren Prof. Dr. Ertan Ercan, AB ve TÜBİTAK projelerinde de etkin görevler almaktadır.

 

Prof. Dr. Ertan ERCAN Kimdir?

1978 yılında İstanbul Kadıköy’de doğmuştur. Eğitim ve Öğretim hayatını İstanbulda Erenköy ilk okulu, orta okulu ve lise eğitimini İSTEK Belde Lisesinde tamamladıktan sonra 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesini kazanmış ve 2000 yılında Su Ürünleri Mühendisi Ünvanını alarak mezun olmuştur. Lisans eğitimini bitirmesi akabinde 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Ens. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim dalında Lisansüstü eğitimine başlamıştır. Yine 2000 yılının Aralık Ayında İstanbul Üniversitesinde Araştırma Görevlisi kadrosuna atanmış ve akademik hayatına başlamıştır. Sırasıyla 2004 yılında lisansüstü ve 2009 yılında Doktora Eğitimin tamamlamıştır. Yüksek lisansında Mersin balıkları yetiştiriciliği üzerine yapmış olup Doktora çalışmasında doğa dostu entegre yetiştiricilik sistemleri üzerine yapmıştır.

Yüksek lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz bilimleri Fakültesi kurucusu, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve son olarak İstanbul Aydın Üniversitesi kurucu rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Salih ÇELİKKALE ile doktora eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi kurucusu, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Bölüm Başkanlığı yapmış Prof. Dr. Metin TİMUR ile konularında uzman iki duayen ile çalışmıştır.

2009 yılı Ekim ayında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Yardımcı Doçentlik Kadrosuna atanmış ve çalışmalarını su ürünleri yetiştiriciliği alanında sürdürmüştür. Doçentlik ünvanını 2017 yılında almış ve 2024 yılında Profesörlük kadrosuna atanmıştır.

Akademik hayatının yanısıra 23 yıl boyunca Milli Takım, Süper lig takımlarında profesyonel olarak hentbol oynayan Ertan ERCAN için spor ve takım oyunları bir tutkudur.

24 yıllık akademik hayatı içerisinde özellik ile Uluslararası ve ulusal projeler yanında özel sektör iş birliği ve sanayi – üniversite projeleri yönetmiş veya araştırmacı olarak bulunmuştur. Genel olarak çok geniş yelpazede ki proje deneyimleri sayesinde Avrupa Birliğinden (HORİZON 2020), TÜBİTAK’ın farklı projelerinde ve üniversite destekli olmak üzere toplam 28 adet projede görev almış, uluslararası ve ulusal deneyime sahiptir.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Anadolu Ajansı ( AA )

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!