İstanbul
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2403.6
  • BIST
    10199.28
  • BTC
    57750.7$
Seafood Expo Eurasia

KOBDER 7. Kuşçu Geleneksel Olta Balıkçılığı Günleri Başlıyor


KOBDER 7. Kuşçu Geleneksel Olta Balıkçılığı Günleri Başlıyor
Kayseri Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği – KOBDER 05–06 Ağustos 2023 tarihinde Kayseri Kocasinan Yamula Barajı Kuşçu Marina da Sazan, Sudak ve Perch balığı yakalama yarışması düzenliyor.

ASOF Federasyonu üyesi olan KOBDER’in 7.sini düzenlediği yarışmaya Kocasinan Belediyesi’nin büyük desteğinin yanı sıra sponsorlar da çeşitli hediyeler ile destek vermektedir.

KOBDER Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Karaduman tarafından Balık Haber’e yapılan açıklamada ‘’Yamula Barajı Kuşçu Marina da 7 senedir yarışma yapmaktayız. Katılım her sene katlanarak artmaktadır. Gelen misafirlerimizi rahat ettirebilmek için Yönetim Kurulumuz ve Kocasinan Belediye’si olarak haftalardır çalışmaktayız. Kocasinan Belediyesi’nin desteği bizler için çok kıymetli sizlerin nezdinizde Kocasinan Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederim.

Yarışmaya katılan sporcularımız Sazan, Sudak ve Perch balıklarını yakalayabilecekleri yarışma Cumartesi günü Saat: 17.00 de başlayıp, Pazar günü Saat: 11.00 de sona erecektir.

Yarışma ve şenliğimize katılmak isteyen misafirlerimiz aileleri ile birlikte katılabileceği gibi ferdi olarak da etkinliğimize istediği saatte katılım sağlayabileceklerdir. Yarışmaya katılacak sporcular kayıtlarını yarışma alanında yaptırabileceklerdir.

KOBDER olarak amacımız, amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturmak, çevre ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmeliklere uyulmasını sağlamak öncelikli amacımızdır. Katılım sağlayacak ailelerin çevre ve doğa bilinci ile yetişmeleri açısından özellikle çocukları ile birlikte gelmelerini özellikle rica ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Olta Balıkçılığı Günleri kapsamında yapılan etkinlikte söyleşiler, kamp ateşinin yakılması, çeşitli geleneksel oyunların oynanması, havai fişek gösterisinin ardından yerel sanatçıların konserleri ile devam edecektir.

Yarışma derecelendirmesi;

Bottan ve kıyıdan en büyük balık yakalama birincilerine,

Bottan ve Kıyıdan en çok balık yakalama birinci, ikinci ve üçüncülerine ödül ve çeşitli hediyeler verilecektir.

Balık Haber Merkezi (Özden Aydın Şimşek)

 

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!