İstanbul
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.9
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64546.31$

Kısıtlamadan muaf tutulan balıkçılar uygulamadan memnun

Kısıtlamadan muaf tutulan balıkçılar uygulamadan memnun
İçişleri Bakanlığının tarafından yayımladığı genelge ile hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan işletmeler arasına balıkçılar da dahil edildi. Sivas'ta açılan balıkçılar az da olsa ilgi gördü. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan balıkçılar bugün ilk defa açıldı. Alınan yeni karar ile balık tezgahları cumartesi ve pazar günleri 10.00 ila 17.00 saatleri arasında açık kalacak. Sivas'ta yeniden başlayan hafta sonu kısıtlamaları sürecinde da ilk defa dükkanlarını açan balıkçılar bugün ayrıca paket servis de yaparak müşterine hizmet verdi. 

Balıkçı esnafı Burak Somtaş, taleplerinin geri çevrilmemesinden dolayı memnun olduklarını belirterek, "Böylelikle hafta sonları bizlerde açık olan işletmelere dahil olduk. Hafta içi yoğunluğumuz bu sene ziyadesiyle fazla. Gerek pandemiden dolayı gerekse Sivas halkının balığa gösterdiği ilgi yoğun. Hafta sonu kısıtlamasına ilk etapta balıkçılar alınmadı bu durumda hafta içi balık tezgahlarına rağbet çok fazla oldu. Hafta içi ciddi bir satış olunca hafta sonu satışlar biraz durgun oldu. Hafta içi olan satışlarımız hafta sonunu telafi edecek. Balık tezgahlarına rağbet var" dedi.

'AÇIK OLMASI ÇOK İYİ BİR ŞEY'

Balıkçı Fethi Şahin Bingöl (27) ise, "Tezgahlarda hafta sonu kısıtlaması olduğu için çok fazla rağbet yok. Normal bir gün akışı olarak müşteri çok yok. Ama yine de paket servis oluyor, çevredeki vatandaşlar geliyor" diye konuştu. 

Balık tezgahından alışveriş yapan Mustafa Hardal da (55), "Ben kalp hastasıyım. Benim balık tüketmem lazım. Balığı bu şekilde daha taze alıyoruz. Hafta sonu tezgahların açık olması çok iyi bir şey" ifadelerini kullandı.

Tezgahlarda oldukça çeşit olduğunu vurgulayan Fatih Yılmaz (42) ise, "Özellikle bu pandemi süreci içerisinde alışveriş imkanları oldukça kısıtlıydı. Dışarı çıkıp acil ihtiyaçlarımız için alışveriş yapabiliyorduk ama böyle balık tarzı çok fazla alışveriş yapma imkanımız yoktu. Tezgahlarda çeşitliliğin yanı sıra fiyatlar da uygun. Bunları değerlendirmek istedik ve özellikle çocuklar için balık aldık" diye konuştu.

DHA-Gündem - Türkiye-Sivas - Arife Defne ARSLAN- Ayşe Mine EĞÜZ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı ( DHA )

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!