İstanbul
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2423.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64096.99$
Seafood Expo Eurasia

Kılıç Holding'e ait tesiste yangın

Kılıç Holding'e ait tesiste yangın
Muğla'da Kemikler mahallesinde bulunan balık fabrikasında çıkan yangında fabrikada ağır maddi hasar meydana geldi. Yapılan açıklamaya göre can kaybının yaşanmadığı yangında en az 1 Milyon TL maddi hasar meydana geldi.

Muğla'da Kılıç Holding'e ait balık fabrikasında çıkan yangın herkesi korkuttu. Vergi rekortmenliği bulunan holdingin fabrikasında çıkan yangın için itfaiye ekipleri canla başla çalıştı. Yaklaşık 100 m² sandviç panellli kapalı alanın tamamen küle döndüğü yangında söndürme çalışmaları 3 saat sürdü.

Can kaybının yaşanmadığı yangında maddi zararın 1 milyondan fazla olduğu belirtildi. Yetkililer yangının çıkış nedeninin elektrik kontağından olduğunu aktardı. Yangınla ilgili soruşturma devam ederken, yangın söndürücü sensörlerin olmadığı öğrenildi.

“Çalışmaya tam kapasite devam”

Kılıç Holding yangına dair yaptığı açıklamada, yangın sonrası üretimin etkilenmediğini belirtti. Fabrikanın endüstriyel atık su arıtma ünitesi havalandırma odasında çıkan yangın hakkında yapılan açıklamada yangın sebebinin henüz bilinmediğine değinildi. Atık su artıma tesisinin kısa sürede devreye girdiğine dikkat çeken açıklamada, “Üretimimizi olumsuz etkileyen bir durum olmadığı gibi çalışmamıza tam kapasite devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Kılıç Holding kimdir?

OrhanKılıç şahsi işletmesi olarak Salih adası’nda 50 ton kapasite ile üretime başlayan Kılıç Holding günümüzde ihracat şampiyonlar arasında yerini koruyor. “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası” arasında olan Kılıç Holding, 2021 yılında International Taste and Quality Institute kapsamında “Kılıç Levrek ve Çipurasına” ek olarak “Somon Alabalığımız” ürünleri ile “Üstün Lezzet Ödülü” kazandı. Her yıl aldığıödüllerle adından sıkça bahsettiren firma, 260 Milyon dolarla sektördeki iddiasını sürdürmeye devam ediyor.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!