İstanbul
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9810.96
  • BTC
    63646.88$
Seafood Expo Eurasia

İklim Krizi, İstilacılar ve Kirlilik Kıskacında Akdeniz Çalıştayı

İklim Krizi, İstilacılar ve Kirlilik Kıskacında Akdeniz Çalıştayı
Mersin Üniversitesi Deniz Canlıları Müzesi, Akdeniz'in son zamanlarda artan sorunlarıyla ilgili farkındalık yaratmak için harekete geçti. Uzmanların katılım sağlayacağı "İklim Krizi, İstilacılar ve Kirlilik Kıskacında Akdeniz" Çalıştayı, 22 Nisan 2022 Cuma günü 09.30-16.00 saatleri arasında Mersin Deniz Ticaret Odası'nda gerçekleştirilecek.

Son yıllarda hızla artarak kirlenen ve yabancı türlerin geçişine sahne olan Akdeniz için farkındalık yaratmaya ve verilen tahribatı anlatmak için düzelenen çalıştaya, Prof. Dr. Deniz AYAS, Doç. Dr. Ali Rıza KÖŞKER, Dr. Sinan CAN, Ezgi BİÇER UÇAR ve Doç.Dr. Sedat GÜNDOĞDU konuşmacı olarak katılacak.

Kentsel, tarımsal ve sanayi atıklar etkisini hızla arttığı Akdeniz'de son yıllarda özellikle plastik kirliliği de dramatik düzeylere ulaştı. Akdeniz Özellikle Süveyş Kanalı aracılığıyla Akdeniz'e giriş yapan bazı yabancı türlerin istilası ile de karşı karşıya kaldı.

Halk sağlığını da tehdit edecek boyuta uzanan istilacı balık türleri Akdeniz ekosistemini altüst etti. Bu süreç Akdeniz için farkındalığın arttırılmasını ve acilen harekete geçilmesini zorunlu olduğu konunun uzmanları tarafından belirtildi.  

Mersin Ünivesitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, Akdeniz Denizel Toksin Araştırma Grubu, Mikroplastik Araştırma Grubu, SlowFish Mersin, Biosphere Çevre Derneği, Mersin Üniversitesi Biyoteknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından desteklenen çalıştay kapsamında yapılacak sunumların sonrasında bir sonuç bildirgesi hazırlanacağı ve kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Anadolu Ajansı ( AA )

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!