İstanbul
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2429.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64733.24$
Seafood Expo Eurasia

Deniz Temiz Derneği 28 yaşında

Deniz Temiz Derneği 28 yaşında
Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) 28 yıldır deniz kirliliğine karşı mücadele vermeye devam ediyor. 8 Nisan 1994 tarihinde Rahmi M. Koç’un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ile başlatılan Sivil Toplum Kuruluşu TURMEPA, 28. Yılını sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir video ile kutladı.

Deniz Temiz Derneği hayata geçirdiği projelerle pek çok ilke imza attı. İlk deniz süpürgesi ile 2 Milyon 770 bin kg katı atık toplayan TURMEPA, ilk atık toplama tekneleri ile 43 Milyon litre sıvı atığın denizlere karışmasını önledi.

Çevreci Eğitimlerle Milyonlara ulaştı

Kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde eden Deniz Temiz Derneği, ilk çevre eğitim modeli ile 8 milyon 555 bin çocuğa ulaştı. Kirlilikle mücadeleyi özendirmek, geliştirmek ve halk katılımını sağlamak için 24 bin 500 eğitici yetiştirerek online eğitimle 537 bin kişiye erişim sağladı.

Her yıl 10 ton atık toplandı

DenizTemiz derneği, kıyı temizleme etkinliğiyle her yıl 10 ton atığı kıyılardan topladı. "Sıfır atık mavi" projesiyle de tüm kıyı şeridi, göl ve nehirlerle, su kaynaklarının temiz tutulması ve atıkların toplanması için harekete geçti.

 Çevre dostu temizlik ürünleriyle farkındalık yaratan Deniz Temiz Derneği, 28. Yılını kutladığı paylaşımda, "Sizlerle el ele hayata geçireceğimiz yeni ilklerle nice mavi yıllara’’ mesajını verdi.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!