İstanbul
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.43
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2431.6
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63884.03$
Seafood Expo Eurasia

DEM-BİR Başkanı Nihat Işık “Zor şartlara rağmen Halkımıza hizmete devam edeceğiz”


DEM-BİR Başkanı Nihat Işık “Zor şartlara rağmen Halkımıza hizmete devam edeceğiz”
Balıkçılık av sezonunun kapanmasıyla balıkçılar tekne temizliği, boya, tamir bakım, ağ merameti başta olmak üzere 1 Eylül’de açılacak olan yeni sezona hazırlık yapmaya başladılar.

Endüstriyel balıkçılığın çatı örgütü olan Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği (DEM-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat IŞIK, Balık Haber’e açıklamada bulunarak sezonu değerlendirdi.

2023-2024 balıkçılık av sezonuna sonunda geldiğimizi ve her yıl olduğu gibi bu yıl da “rastgele” diyerek açıldığımız denizlerimizden sektör temsilcilerimiz bazı balık türlerinde beklediği avcılıktan sadece hamsi balığından verim alınabildiğini ifade eden Işık, 24 metre derinlik konusundaki sorunlara dikkat çekti.

24 Metre Derinlik Sorunu Çözülmelidir

“Geçen yıl bol miktarda olan palamut çok az oldu zaten bazı türlerin avcılığı iklim değişikliği sıcak ve soğuğa göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu sezon Marmara’da hamsi balığı yüzleri güldürdü. Çok bol miktarda göç yapan lüfer balığı her zaman olduğu gibi 24 metre kuralına takıldı ve avcılığı yapılamadı. Bu sebeple vatandaşımız bol olan ancak avlanamayan lüfer balığını sofralarına götüremedi. Yıllardan beri her yıl 24 metre yasağının kaldırılmasını bekliyoruz ancak beklentimiz her zamanki gibi sonuçsuz kaldı” dedi.

TBMM nezdinde kurulan Balıkçılık ve Su Ürünleri Komisyonu bütün bölgelerde sahaya inip balıkçının sorunlarını dinlediğini sözlerine ekleyen Işık, "DEM-BİR olarak bütün komisyon üyelerimize ve vekillerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Komisyona anlattığımız konular içinde 24 metre sorunumuz da var ve inşallah gelecek av sezonunda bu ve bununla beraber sıkıntı yaşadığımız konuların çözüme kavuşup yeni sezona bereketli bir sezon olarak başlarız" ifadelerini kullandı.

Zor şartlara rağmen Halkımıza hizmete devam

Artan maliyetlere ve zor şartlara rağmen ülkemiz balıkçılığına katkı sağlamaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen DEM-BİR Başkanı Nihat Işık, “Bütün sektör temsilcilerimiz adına bitmiş olan av sezonunu değerlendirdiğimizde kazançların çoğu sürekli artan akaryakıt, strafor köpük, işçilik ve işletme maliyetleri karşısında erimektedir. Buna bir de düşük fiyata satılan balıklarımızdan dolayı gelirin az olmasını da eklediğimizde faaliyetlerimizi finanse ve idame ettirmekte zorluklar yaşamaktayız. Ancak zor şartlara rağmen ve beklediğimiz gibi kazançlı bir sezon olmasa da vatandaşlarımıza dünyanın en sağlıklı gıdası olan balığı sofralarına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni sezonda çözümlenmiş sorunsuz bir av sezonuna hayırlısıyla bereketle çıkmayı umut ediyoruz. Bütün temsilci ve üyelerimizle yeni av sezonuna sağlıkla buluşmayı temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Balık Haber Merkezi - Adnan Kasapcı

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!