İstanbul
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2409.5
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57421.24$
Seafood Expo Eurasia

Abalıoğlu Grubu başarılı çizgisini sürekli yükseltiyor


Abalıoğlu Grubu başarılı çizgisini sürekli yükseltiyor
Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' 2022 yılı sonuçları açıklandı. Ekonomi ve iş dünyası tarafından her yıl büyük ilgiyle takip edilen prestijli listede; Abalıoğlu Yağ ilk 100’deki yerini korurken Abalıoğlu Yem 167. sıraya yükseldi

1968 yılından bu yana İstanbul Sanayi Odası tarafından yürütülen “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinin 2022 yılı sonuçları duyuruldu. Türkiye’de sanayi sektörüne yönelik en uzun soluklu ve kapsamlı çalışma olarak görülen İSO 500’ün amacı, sıralama üretimden satışlar kriterine göre Türkiye’ye en çok değer katan sanayi firmalarını ortaya çıkarmak.

İSO 500 listesinde bu sene; Abalıoğlu Yağ 66. sırada yer alarak ilk 100’deki yerini korurken Abalıoğlu Yem de geçen seneye kıyasla 7 sıra yükselerek 167. sıradaki yerini aldı. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasına adını yazdıran Abalıoğlu Yağ ve Abalıoğlu Yem; teknoloji ve insan kaynağına yaptığı yatırımların yanı sıra üretim ve ihracat atılımlarıyla istihdam yaratmaya ve büyüyerek Türkiye ekonomisine değer katmaya devam ediyor.

   

Abalıoğlu Yağ Hakkında: Abalıoğlu'nun sanayicilikteki köklü geçmişi ve deneyiminin bir sonucu olarak İzmir'de kurulan Abalıoğlu Yağ; işine gösterdiği özen, teknoloji ve insan kaynağına yaptığı yatırım sayesinde kuruluşundan kısa süre sonra Türkiye yem sektörünün lider hammadde tedarikçisi haline gelmiştir. Kurduğu ve geliştirdiği uluslararası ilişkiler sayesinde Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Abalıoğlu Yağ, insanların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesine katkıda bulunmak misyonuyla bitkisel yağ alanında büyük bir yatırım yapmıştır. İzmir Aliağa'da Türkiye'nin en geniş kapasiteli ve en yüksek teknolojisine sahip bitkisel yağ tesislerinden birini kuran Abalıoğlu Yağ, bu tesiste Abalı Yağ markasıyla ürettiği başta Ayçiçek Yağı olmak üzere bitkisel sıvı yağlar ile yemeklere değer katmaktadır.

Abalıoğlu Yem Hakkında: Türkiye’nin önde gelen sanayi topluluğu Abalıoğlu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş. olarak, 1969 yılında “ülkemizin ilk özel yem kuruluşu” unvanıyla Denizli’de kurulmuştur. Girişimcilik ruhu ile sürdürülebilir büyüme kaydedip, o günden bugüne ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olmuştur. Üretim faaliyetlerini Denizli, Biga, Polatlı, Mersin, Samsun, Turgutlu, Konya ve Burdur fabrikalarında sürdürmekte olan Abalıoğlu Yem, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı çiftlik hayvanları yetiştiriciliği için “Abalım” markasıyla yem üretimleri yapan fabrikalar, yıllık 2,5 milyon ton üretim kapasitesine sahiptir.

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!